Het Leidse Burgerberaad Energietransitie: van advies tot actie

In december presenteerde het Burgerberaad Energietransitie haar 29 adviezen aan wethouder Yvonne van Delft (Energie) en plaatsvervangend voorzitter van de Raad en woordvoerder energietransitie namens D66, Antje Jordan.

De adviezen zijn het resultaat van 5 hele zaterdagen brainstormen, ontdekken en discussiëren in het stadhuis door circa 100 Leidenaren. In het VNG magazine verscheen onlangs een interessant artikel over een aantal burgerberaden. Wij zij benieuwd naar de ervaringen in de andere gemeentes en wat we in Leiden daarvan kunnen leren. Voor de fractie van D66 Leiden is het belangrijk dat inwoners kansen krijgen om zich te verdiepen in verschillende onderwerpen en dat wij serieus omgaan met hun adviezen. Dat vraagt veel inzet en lerend vermogen, zeker ook van ons als Gemeenteraad.

De Leidse adviezen worden momenteel door het college voorzien van advies op het vlak van realiteit, haalbaarheid en de aansluiting ervan op de gemeentelijke plannen. De adviezen gaan daarna naar de Gemeenteraad die uiteindelijk een beslissing neemt. D66 heeft al aangegeven zich te willen houden aan de adviezen. De adviezen zijn te lezen kan op de gemeentelijke “GaGoed”-pagina. Er is ook een online magazine beschikbaar waar u kunt teruglezen hoe het eraan toeging.

Als u na lezen van dit artikel vragen of opmerkingen hebt, laat het ons weten!