Van Diepen: “Studenten zien de kansen en uitdagingen van de toekomst. Zij moeten de ruimte krijgen om te groeien en te innoveren”.
Veel van de startups die een plek krijgen in PLNT groeien uit tot florerende bedrijven die innovatieve oplossingen voor huidige en toekomstige uitdagingen bieden. Ook creëren ze de nieuwe banen in de regio. Om ervoor te zorgen dat PLNT de komende jaren deze rol kan blijven vervullen, is aanvullende financiering nodig voor het inhoudelijk programma.
Roest: “Dit is de plek om startups professionele begeleiding, faciliteiten en toegang tot budget te geven. PLNT draagt eraan bij dat Leiden ook in de toekomst ‘de stad van ontdekkingen’ blijft”.
Leiden kent inmiddels veel innovatieve startups. De ondernemers daarachter zette vaak hun eerste stappen in ondernemerschap binnen PLNT. Dit centrum is sinds 2016 een begrip aan de Langegracht. In een samenwerking van onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en gemeente is het de plek om ondernemersvaardigheden op te doen, een netwerk op te bouwen en een innovatieve startup op te richten.
Vanwege het belang voor de Leidse economie is het initiatief genomen om daar ook vanuit de gemeente voor te betalen. Met het door de gemeenteraad aangenomen voorstel hebben VVD en D66 jaarlijks 150.000 euro voor het innovatiecentrum geregeld.
Startup centrum PLNT nu ook door gemeente gefinancierd
PLNT is het innovatiecentrum van Leiden. Startende ondernemingen krijgen daar een plek om te innoveren en groeien. De Universiteit, Hogeschool, mbo en bedrijfsleven werken daarin samen. Vanuit de gemeente was er echter nog geen jaarlijkse financiële bijdrage geregeld. Daarom hebben raadsleden Arie Roest (VVD) en Sander van Diepen (D66) het initiatief genomen om dit tot in ieder geval 2029 te regelen.