Gele of rode stenen?

Bewoners van de Karremansweidjes 45 t/m 57 in de wijk Mannee wonen zeer tot hun tevredenheid aan hun met rode bakstenen geplaveide straat. Tot ze het bericht kregen dat deze straat opnieuw geplaveid zal worden met gele bakstenen.

Eén van de bewoners sprak hierop de wijkmanager aan, maar die zei dat er niets aan te doen was: het was zo bepaald in het oorspronkelijke plan. Betreffende bewoner liet het er niet bij zitten en ging op spreekuur bij wethouder Alssema. Die luisterde naar het verhaal en zei na te gaan wat er mogelijk was. Het antwoord liet 6 weken op zich wachten en luidde: de rode stenen zullen vervangen worden door gele.

Toen las de bewoner over burgerparticipatie, waarmee de gemeente Goes aan de slag wil gaan. Hij schreef alle fracties aan.
D66 kwam op bezoek en luisterde naar de bewoner en bekeek de situatie ter plekke. De naastgelegen straten waren bekleed met gele stenen. Deze bleken zeer vuilgevoelig. Betreffende bewoner deelde mee, dat wanneer de grond opnieuw geëgaliseerd zou worden en de rode stenen opnieuw gebruikt – eventueel omgekeerd – dat veel goedkoper zou zijn en veel duurzamer. Bovendien zijn de bewoners dan tevreden. En het zijn de bewoners die elke dag met hun straat te maken hebben, die er leven.

D66 heeft geconstateerd, dat er geen enkele reden is om niet naar de bewoners te luisteren en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld.
Het doet denken aan de casus Het hek in de Goese Polder, dat werd opeens vervangen en de bewoners wisten van niets. Tijdens de training over burgerparticipatie kregen de raadsleden deze casus voorgelegd.

Soms is burgerparticipatie nog ver weg in de gemeente Goes!