Esther Gruintjes – Van Gerven

Esther Gruintjes – Van Gerven - Beeld: D66 Geldrop-Mierlo

D66 Geldrop-Mierlo stelt voor: Esther Gruintjes – Van Gerven

  • 44 jaar
  • Geldrop

Esther heeft haar roots diep in Geldrop-Mierlo en is directeur van het Catharina Kanker Instituut: “Ik werk in het ziekenhuis, de plek waar mensen komen als ze ernstig ziek zijn. Ik zie hoe hard er daar gewerkt wordt en heb grote zorgen over hoe we dat in de toekomst blijven volhouden. Daarom wil ik graag iets betekenen om te voorkomen dat mensen in het ziekenhuis terecht komen, of waardoor ze beter naar huis kunnen. Voor mij is dat in de gemeentepolitiek. Beginnende in mijn eigen dorp: Geldrop-Mierlo. Daarom stap ik de politiek in!”

“De zorg verandert de komende 10 jaar. Mensen blijven langer thuis wonen en krijgen daar de hulp die ze nodig hebben. Daarvoor moet je die zorg wel anders inrichten. Bij de zorgverleners, maar ook in de wijken met buren, mantelzorgers enzovoorts.
Graag wil ik vanuit D66 meedenken hoe dat anders kan. Hoe organiseren we al die losse zorgpartijen? Hoe zorgen we voor stabiele wijken met voorzieningen? Waarin mensen elkaar kennen en helpen. Met buurtverenigingen, om eenzaamheid tegen te gaan of waar mensen met zorgen ergens terecht kunnen.
En hoe zorg je dat je inwoners gezond zijn? Een stuk preventie dus. Bijvoorbeeld met laagdrempelig sporten (ook voor kleine inkomens) en gezonde voeding als thema. Maar ook schoolzwemmen terugkrijgen op de agenda en nadenken over laaggeletterdheid. Allemaal zorgvragen waar ik me graag voor inzet!”