Marc Moolenaar

Marc Moolenaar - Beeld: D66 Geldrop-Mierlo

D66 Geldrop-Mierlo stelt voor: Marc Moolenaar

  • 58 jaar
  • Geldrop

Marc is geboren en getogen in Geldrop, is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. Sinds 2011 heeft hij zijn eigen bedrijf in de ontwikkeling en productie van explosieveilige apparatuur. Zijn bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot tien mensen en levert aan klanten door heel Europa. “Door het internationale karakter van ons bedrijf kom ik met mensen uit verre landen en andere culturen in aanraking. Dan zie je de verschillen. Wij kijken vaak heel anders naar de wereld om ons heen en we vinden hele andere dingen belangrijk. Als je familie in armoede leeft, kan ik me voorstellen dat klimaatverandering en milieu niet de hoogste prioriteit hebben. Daar kunnen wij ons niet achter verschuilen. Een progressieve aanpak is nodig, het moet echt anders.”

In zijn vrije tijd is Marc al jarenlang enthousiast lid van zwemvereniging Thalassa, waar hij tal van taken vervulde, waaronder bijna 25 jaar die van voorzitter: “Ik heb in de kelder van Braun & Broos leren zwemmen. Sinds mijn 14e speel ik waterpolo: een geweldige sport, waarbij teamgeest, respect, zelfbeheersing, tactisch inzicht, fysieke kracht en uithoudingsvermogen samenkomen. Zonder je team, zonder rekening met elkaar te houden, zonder al deze aspecten kun je helemaal niks. Je hebt elkaar nodig om tot succes te komen. Een belangrijke les, ook voor het echte leven.”

“Zowel als ondernemer als lid van een vereniging vind ik dat iedereen, voor zover dat kan, zijn steentje bij moet dragen. Niet alleen maar consumeren, maar een actieve bijdrage leveren om het voor iedereen wat prettiger te maken. Voor onze maatschappij zie ik dat precies zo: de sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen. Binnen D66 wil ik me vooral in gaan zetten op de thema’s ondernemen, sport en gezondheid.”