Ton van Happen

Ton van Happen - Beeld: D66 Geldrop-Mierlo

D66 Geldrop-Mierlo stelt voor: Ton van Happen

  • 66 jaar
  • Geldrop

De roots van de D66-fractievoorzitter liggen in Geldrop. Opa Van Happen had ooit een zand- en grindhandel op Hulst. Na omzwervingen wonen Ton en zijn vrouw sinds 2001 ook weer in Geldrop. Hij heeft jarenlang in de sportevenementenbranche gewerkt en is in Geldrop-Mierlo bekend door zijn uiteenlopende vrijwilligerswerk. Onder meer van het beachvolleybaltoernooi samen met de horeca, zijn werk voor de voedselbank, de maatschappelijke beursvloer, de tafeltennisclub en eerder als bestuurslid van Stichting Geldrop Anders. Daarnaast was hij tien jaar voorzitter van de sportkoepel van Geldropse en Mierlose sportverenigingen (GeMs): “Ik besteed mijn tijd vooral aan dingen die ik leuk vind en die bijdragen aan een levendig Geldrop-Mierlo.”

Over zijn keuze voor D66 zegt hij: “Het is een partij die goed bij mij past. Graag wil ik mee zorgen voor een mooi en beter Geldrop-Mierlo. Een van mijn speerpunten ligt op het gebied van sport en beweging, zeker ook voor jonge kinderen. Vanuit GeMs heb ik me ingezet om buurtsportcoaches aan te stellen. Die hebben een belangrijke taak om sporten en bewegen te bevorderen, vooral op de scholen. Daarnaast blijf ik me hard maken voor een gezellig centrum, met zo min mogelijk auto’s en niet nog meer parkeerplekken. De visie op het centrum vind ik belangrijk.”

“Ik ben enorm trots op de club mensen die we nu hebben bij D66. Het is een goede mix van enthousiaste mensen, die de drive hebben om ideeën in daden om te zetten.”