Rita Bemelmans

Rita Bemelmans - Beeld: D66 Geldrop-Mierlo

D66 Geldrop-Mierlo stelt voor: Rita Bemelmans

  • 66 jaar
  • Geldrop

D66-raadslid Rita ging ooit naar de bibliotheekacademie, maar stopte ermee en vertrok naar het buitenland. Geldrop was echter altijd haar haven. Toen ze terugkwam, ging ze andere studies volgen en belandde desondanks toch in de bibliotheekwereld. Ze is manager van alle bibliotheken rondom Eindhoven: “Het werk is heel leuk, maar we moeten al jarenlang bezuinigen. Dat is zorgwekkend. Wij zijn het laatste kennisinstituut waar mensen gratis binnen kunnen lopen en door kennis zelfredzaam worden. Als je jezelf kunt helpen en daardoor anderen leef je in een grotere vrijheid. Daarom ben ik ook de politiek ingegaan.”

Rita is duidelijk over haar keuze voor D66: “Wij bieden tegenwicht en zijn heel erg van de inhoud. Als het maar goed is voor de inwoners. Voor mijzelf geldt de drijfveer aanpakken wat maar kan en daar van toegevoegde waarde kunnen zijn. Al die achterstanden die ontstaan door laaggeletterdheid of doordat mensen digitaal niet vaardig zijn. Daar wil ik me hard voor maken. Vlakliggende stoeptegels zijn ook belangrijk, maar ik word daar niet warm van. Van me inzetten voor mensen wél!”

“D66 zoekt graag de verbinding met andere partijen. We willen zaken graag helder krijgen en inzichtelijk maken, niet op de man maar op de inhoud. Dat we met elkaar onze gemeenschap in Geldrop-Mierlo versterken.”