Jos van Breemen

Jos van Breemen - Beeld: D66 Geldrop-Mierlo

D66 Geldrop-Mierlo stelt voor: Jos van Breemen

  • 71 jaar
  • Geldrop

D66-lid Jos is al een paar jaar met pensioen. Hij werkte bijna 40 jaar bij DAF Trucks op de ontwikkelingsafdeling, eerst in cabines en later in motoren, specifiek met schone uitlaatgassen. Geen wonder dus dat Jos zich met zijn milieu-achtergrond in de lokale politiek graag inzet voor duurzaamheid: “Ik wil eraan bijdragen dat dit meer gaat leven bij de inwoners van Geldrop-Mierlo.”

De oorspronkelijk uit Eindhoven afkomstige Jos heeft daar al een lange staat van dienst in het verenigingsleven: “Ik woon sinds twaalf jaar in Geldrop. De keuze om actief te worden bij D66 was een logische, ik had altijd al op die partij gestemd, dus die band was er. Milieu ligt mij na aan het hart. Daarom ben ik ook lid van het platform Duurzaam Geldrop-Mierlo en als belanghebbende betrokken bij de transitievisie warmte. Daarnaast ben ik voorzitter van de Stichting Huurdersbelangen Geldrop-Mierlo. In de politiek gebeurt heel veel en ik wil graag mee nadenken over een duurzame toekomst en inwoners van onze gemeente daarbij betrekken. De wijken Coevering en Kerkakkers zijn aangewezen als koploperwijken voor de transitievisie: “Daar gaan we actief bewoners benaderen om ze ‘warm’ te krijgen.“

“Ik hoop dat de goede ideeën van D66 nog meer het vertrouwen krijgen van de kiezers in Geldrop-Mierlo. Dat we het net zo goed doen als bij landelijke verkiezingen.”