D66 en CDA Delft lanceren initiatiefvoorstel voor een rookvrije generatie!

Deze week lanceren CDA en D66 een initiatiefvoorstel voor een rookvrije generatie in Delft. Afgelopen zomer bleek dat er in Delft nog niet veel gebeurt om te voorkomen dat kinderen gaan roken. Raadslid Harjo Schuurman (D66): “Niemand wil dat kinderen beginnen met roken. Ook in Delft moeten kinderen in een gezonde en rookvrije omgeving op kunnen groeien.“

Niet in het zicht van kinderen

Rob van Woudenberg (CDA): “Met het voorstel verbieden we niemand om zijn sigaret op te steken. We vragen alleen wel om dat uit het zicht van kinderen te doen. Dat lijkt me een hele redelijke vraag.” CDA en D66 doen daarom een aantal voorstellen. Zo wordt de gemeente opgeroepen het initiatief te nemen voor een convenant Rookvrije Generatie. Ook moet de gemeente bekijken of zij de APV bij speeltuinen en -plekken kan aanpassen om deze rookvrij te maken.

Naar een rookvrije generatie

De bespreking van het voorstel volgt in februari. Dan zal ook blijken of de gemeenteraad in meerderheid voor het voorstel is. Harjo Schuurman: “We vertrouwen op de goede voornemens van andere partijen in het nieuwe jaar. Samen kunnen we zorgen voor een rookvrije generatie. Laten we daar samen aan werken”.