De Gasthuisplaats wordt eindelijk groen

Deze week is de eerste schop in de grond gezet om de eerste 60 parkeerplekken op de Gasthuisplaats om te toveren tot een park. Hier heeft D66 in 2019 toe opgeroepen. Dankzij het voorstel van Raadslid Janne Gerritsen van afgelopen november zal het hier niet bij blijven. Niet alleen de 60 parkeerplekken, de gehele Gasthuisplaats wordt dankzij haar voorstel een groen park.

Delfste diamant wordt geslepen

Tijdens de begrotingsbehandeling van 10 november 2022 werd de motie Gasthuisplaats wordt eindelijk groen aangenomen door de Delftse raad na initiatief van D66. De uitvoering hiervan gaat uiterlijk eind 2024 van start. Na 70 jaar verslonzing wordt een Delftse diamant geslepen.

Groene en veilige straat

Momenteel is Delft een van de meest versteende steden van Nederland. Gerritsen heeft in de campagne beloofd zich in te zetten voor een groene en veilige straat. De transformatie van de Gasthuisplaats is een eerste stap in het vergroenen van de stad. Gerritsen in de lokale krant Delft op Zondag: “Over de Gasthuislaan rijden nu ontzettend veel auto’s, terwijl dit ook voor kinderen een veilige plek zou moeten zijn om te kunnen spelen.”

Meer lezen hierover? Zie dan het artikel van de Delft op Zondag via deze link.