Janne Gerritsen

Janne Gerritsen - Beeld: Alyssa van Heyst Fotografie

“Een groene en veilige straat voor iedereen. Dat is waar ik de komende jaren aan wil werken als raadslid in Delft.”

  • 33 jaar
  • Arnhem
  • Delft
  • Zij/haar

Meer dan ooit moeten we onze omgeving beschermen tegen de effecten van klimaatverandering. Delft heeft hierin een grote verantwoordelijkheid, daarom ga ik voor een klimaatneutrale stad in 2040.

We willen allemaal kunnen genieten van een groene en schone stad. D66 is de eerste en enige serieuze klimaatpartij. Die reputatie doen wij eer aan door te strijden voor onze leefomgeving.

Dat gaat niet alleen over het klimaat, maar ook over een veilige straat. Zodra het begint te schemeren voel ik mij niet meer veilig. En ik ben niet de enige. Meer dan de helft van de vrouwen gaat dan liever niet over straat. Dat komt door slechte verlichting, rommel en vooral ongewenst gedrag. Daar wil ik korte metten mee maken.

Ik wil met D66 het vertrouwen winnen van vrouwen die zich onveilig voelen. En ik wil met D66 de natuur een stem geven.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Boekhandel de Omslag, eigenares Trude weet de beste boeken voor je uit te zoeken. En stadsboerderij BuytenDelft, vooral de geweldige geiten.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

1. Delft klaarstomen voor de toekomst, daarom wil ik met D66 de stad klimaatneutraal maken. De wijk wordt groener, met schone lucht en schoon water.
2. De stad veiliger maken. Veiligheid is een harde voorwaarde om vrij te zijn.

Daar zet ik mij voor in.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De straten worden groener
  • De straten worden veiliger
  • En ik wil meer mensen bij de politiek betrekken, dat begint met mijn oor te luisteren leggen. Aan de bewoners die zich laten horen, maar ook aan de mensen die stiller zijn en soms overstemd worden.