D66 wil meer ruimte voor terrassen

Vanaf 1 juni mag de horeca weer beperkt open. Terrassen mogen weer, mits gasten anderhalve meter afstand houden. Raadslid Boris van Overbeeke: “De gemeente moet ondernemers helpen om aan de voorwaarden te voldoen, bijvoorbeeld door grotere terrassen toe te staan.”

Horeca hard getroffen

De coronacrisis heeft iedereen hard geraakt. Delftse horecaondernemers, maar ook de cultuursector, kappers en sportscholen moesten wekenlang dicht. Veel buffers zijn nu op. Met de versoepelingen kunnen ondernemers eindelijk weer omzet gaan maken. Van Overbeeke: “Wij willen dat de gemeente ondernemers ruimte geeft om die omzet de komende tijd weer in te halen.”

Vertrouw op kracht van ondernemers

Delftse ondernemers zijn creatief en goed in het verzinnen van oplossingen. D66 wil dat de gemeente die ideeën de komende tijd mogelijk maakt, ook als we daarbij buiten de gebaande paden gaan. Van Overbeeke: “Als een ondernemer bijvoorbeeld tijdelijk twee tafeltjes op een parkeerplek wil zetten, of een terrasboot erbij, moet dat in principe kunnen.” Wel moet dat natuurlijk veilig zijn. “Voorbijgangers moeten over de stoep op anderhalve meter kunnen passeren en hulpdiensten moeten erlangs kunnen.” Laten we daarbij vooral vertrouwen op de veerkracht van de Delftse ondernemers. Zo komen we samen door de crisis.