D66 blij met cultuurlessen in coronatijd

Kinderen en jongeren kunnen voor het eerst sinds het uitbreken van de pandemie weer naar dans-, muziek- en theaterlessen. Eerder mochten kinderen al buiten sporten. Raadslid Boris van Overbeeke: “Niet ieder kind maakt op dezelfde manier plezier. Theater, dans en muziek zouden met mooi weer ook heel goed buiten kunnen.”

Cultuur is belangrijk

Cultuur van wezenlijk belang. Van Overbeeke: ”Cultuureducatie draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen. Dat is goed voor de kinderen en daarom goed voor iedereen.” Veel culturele organisaties hebben hard gewerkt om hun aanbod niet stil te laten vallen. Zo bood De Vak al snel een deel van de lessen online aan. Fysieke openstelling is, waar mogelijk, een belangrijke volgende stap.

Ruimte voor cultuurlessen in Delft

Een tijdje geleden werd duidelijk dat kinderen weer buiten mochten sporten. D66 drong er toen bij het college op aan om ook cultuurlessen weer mogelijk te maken. We zijn blij met de antwoorden van het college. Cultuurlessen kunnen weer, mits dezelfde criteria gelden als voor de sport. De gemeente pakt dit ook serieus op. Er zijn gesprekken met cultuurpartners zoals De Vak en Delfts peil. Dans-, muziek- en toneellessen mogen op de sportparken gegeven worden. Van Overbeeke: ”We willen dat cultuur weer voor iedereen bereikbaar is.”