Lonneke Kranendonk

Lonneke Kranendonk - Beeld: Jan Adelaar

Lonneke is vanaf november 2021 fractiemedewerker bij de fractie van D66 Arnhem. Daarnaast is zij freelance tekstschrijver en illustrator. Lang geleden was zij al eens actief voor de afdeling van D66 in Amsterdam. Voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023 stond zij op de kandidatenlijst van D66 Gelderland.

  • 54 jaar
  • Wolvega
  • Arnhem
  • Zij/haar

Waarom zit je bij D66?

“In een tijd waarin het debat verhardt en er vaak te makkelijke oplossingen voorgehouden worden, vind ik de verbindende en nuancerende factor van D66 heel belangrijk.”

“Voor mij staat D66 voor het proactief werken aan gelijke kansen voor iedereen. D66 Arnhem houdt daarbij goed rekening met de complexiteit van onze mooie stad. Ik ben blij dat ik daar als fractiemedewerker een bescheiden bijdrage aan mag leveren. Het is een leuke rol, omdat ik als communicatiespil bij alles wat er binnen de fractie gebeurt, meekijk.”

“Naast mijn inzet voor D66 geniet ik van koken voor mijn gezin, maak ik graag illustraties en werk ik als freelance tekstschrijver. Wat ik verdien, geef ik met liefde uit bij de koffiebars, restaurants of culturele instellingen in ons bruisende Arnhem!”

Nevenfuncties

– freelance tekstschrijver en illustrator
– bestuurslid, Vereniging Vrienden van Sonsbeek
– lid Schouwgroep parken Sonsbeek, Zypendaal, Gulden Bodem