Politiek mentorprogramma ‘Arnhemse Meisjes’

In de Tweede Kamer is het percentage vrouwen momenteel 39 procent en op gemeentelijk niveau is gemiddeld 35 procent vrouw. De gemeente Arnhem zit daar nu met 33 procent zelfs nog onder. En eigenlijk is dat gek, want de helft van alle mensen is toch echt vrouw. Dat zouden we terug moeten zien in onze politieke vertegenwoordiging.

Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten,” waren bekende woorden van Els Borst. D66 is voor diversiteit, waaronder een goede afspiegeling van mannen en vrouwen in de politiek. Het aantal vrouwen in de politiek stijgt wel, maar blijft nog altijd achter. Het blijkt dat vrouwen zich vaker belemmerd voelen om politiek actief te worden.

Wil jij politiek actief worden, maar weet je niet zo goed hoe of wil je eerst meer informatie? Meld je dan alvast aan voor het politieke mentorprogramma Arnhemse Meisjes! Hierin kun je breed denken: je hoeft geen kandidaatstelling voor de gemeenteraad te overwegen; interesse in het reilen en zeilen van de lokale politiek of de lokale afdeling is ook een goed uitgangspunt. In het programma word je op basis van jouw vragen en behoeften gekoppeld aan iemand met politieke ervaring, die jou gaat begeleiden in je politieke zoektocht.

Op 8 maart 2024, Internationale Vrouwendag, was de kick-off van Arnhemse Meisjes, maar instappen is flexibel en het programma start in overleg. Verwacht goede gesprekken en een uniek kijkje in de politieke keuken!
Aanmelden kan via: [email protected]