Marinka Lipsius

Beeld: D66

De vicevoorzitter organisatie

De vicevoorzitter organisatie is als bestuurslid verantwoordelijk voor het vinden, ontplooien en behouden van het talent binnen de vereniging. Daarnaast is dit bestuurslid de linking pin tussen afdelingsbestuur en allerlei belangrijke initiatieven binnen D66 in Amsterdam, zoals de Masterclass, het Els Borst Netwerk Amsterdam etc.

Wie ben ik

Mijn naam is Marinka Lipsius. Ik ben zelfstandig gedrags- en leiderschapsdeskundige, auteur van managementboeken, spreker, trainer, coach en ondernemer. Ik ben een strategische denker en een mensen-mens. Eén van mijn eigenschappen is mensen goed kunnen verbinden.

Of het nu om veranderprocessen of leiderschap gaat, ik weet dat verbinding altijd een belangrijk deel van de oplossing is. Ook als zaken complex zijn. Maar wat is er mooier dan het bereiken van een win-win? En wat is belangrijker in een tijd van steeds verdere polarisatie?

Een andere belangrijke taak voor de vicevoorzitter is talent vinden en ontwikkelen. Ook dat is één van mijn favoriete rollen! Daarnaast wil ik graag bijdragen aan de verdere versterking van D66 door innovatie, haalbare professionalisering en optimaal gebruik digitale hulpmiddelen.