Kiki Norbruis

Beeld: D66

Kiki Norbruis is tijdelijk raadslid namens D66 Amsterdam. Zij was hiervoor stadsdeelcommissielid in Amsterdam-West waar ze woont samen met haar vriend en zoontje. Naast haar volksvertegenwoordigende rol in de politiek werkt Kiki voor woningcorporatie Ymere.

  • 34 jaar
  • Amsterdam

Ik zie het als een eervolle taak en grote verantwoordelijkheid om de komende periode ruim 900.000 inwoners van Amsterdam te mogen vertegenwoordigen. Het fascineert me hoe mensen samenleven in de stad. Én hoe de stad zich vormt, door innovatieve, politieke en strategische keuzes. Samen zijn én maken we de stad.
 
Amsterdam is een veelzijdige stad met een grote diversiteit aan buurten, bewoners en bedrijvigheid. Een mooi uitgangspunt. Toch lijkt onze stad en samenleving steeds vaker, én verder, uit balans te raken. We hebben te maken met een gigantische duurzaamheidsopgave, een groeiende kansenongelijkheid en een acute woningnood. Grote thema’s waar ik graag een bijdrage aan lever. 
 
In mijn eigen directe omgeving ervaar ik dagelijks de impact van lokaal beleid en politieke keuzes. Als ik langs de speeltuin in het ‘nieuwe’ Spaarndammerpark loop, merk ik dat het de verbinding vormt tussen de Houthavens en de Spaarndammerbuurt. Als ik met mijn fiets het pontje richting Noord opstap, vraag ik me af wanneer we ‘de sprong over het IJ’ nou écht gaan maken. En tijdens een hardlooprondje door het Westerpark ervaar ik de veelzijdigheid van het park. Een prettige mix van natuur en cultuur.
 
Een concreet onderwerp waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen is het verminderen van steen in de stad. Amsterdam is op veel plekken versteend, wat mij betreft mag de stad best een stuk groener. Groen is goed vanuit klimaatadaptatief perspectief: om hittestress tegen te gaan én als waterbufferzone te fungeren. Maar, groen is ook goed vanuit sociaal perspectief. We sporten, ontspannen en ontmoeten elkaar graag in parken en plantsoenen.
 
De uitdagingen waar we als stad en samenleving voor staan vragen om slimme samenwerkingen en creatieve oplossingen. Daarom is het belangrijk om scherpe keuzes te maken, kritisch te kijken wat de stad nu en in de toekomst nodig heeft.