Bezoek ook de kennislunch

Aanstaande zondag van 12.00 tot 14.00 uur vindt er wederom een Liemershof in de Revolutie op de Markt 4 in Zevenaar plaats over het thema Klimaatadaptatie. Laat je inspireren door klimaatexpert, Monique van Helvert. Na haar presentatie gaan we in gesprek met elkaar over dit onderwerp onder het genot van een broodjeslunch.

Dit is een activiteit van de afdeling Liemers-Grensland. Hier valt ook D66 Westervoort onder.

Ook bij ons in de Liemers

“Het regent zonnestralen” is een vrolijk liedje van Acda & de Munnik. Maar wat als er weer een hittegolf is? Wat kun je dan rond je eigen woning zelf doen om dit op te vangen? Dit en de gevolgen van klimaatverandering voor de Liemers komen uitgebreid aan bod. Er zijn veel data beschikbaar waaruit blijkt dat we meer met hittestress te maken krijgen in onze woonwijken, stadscentra en bedrijventerreinen. Het smeltende gletsjerwater zal in de Rijn zowel voor overstromingen als droogte zorgen, ook deze tegenstelling wordt toegelicht.

Wie is Monique van Helvert

Aan de hand van concrete en opzienbarende voorbeelden uit onze eigen omgeving zal Monique van Helvert een ‘inspiration talk’ geven. Monique is bioloog met specialisatie ecologie en werkt als adviseur duurzaamheid bij de Gemeente Enschede. Daarvoor was zij programma manager bij Rijkswaterstaat voor het dossier duurzaamheid (wegenbouw en waterbeheer). Met haar jarenlange ervaring en passie voor dit onderwerp zal zij de vragen die u mogelijk heeft graag beantwoorden.En geeft zij tips over wat je zelf kunt doen in je eigen leefomgeving.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met donderdag 4 mei. Introducé(es) zijn van harte welkom, lidmaatschap is niet vereist. Aanmelden kan via deze link via email.