Armine Egberink

Armine Egberink - Beeld: Egon Lamers

Motivatie

  • 52 jaar
  • Voorburg
  • Westervoort
  • Zij/haar

Westervoort is een fijne plek om te wonen en voor onze kinderen om op te groeien. Dicht bij de stad Arnhem, maar met behoud van het kleinschalige van een dorp. Al die jaren heb ik het vanzelfsprekend gevonden dat alles geregeld is. Maar dat is het dus niet. Er zijn dorpsbewoners nodig die zich hiervoor inzetten en die onze belangen behartigen in de gemeenteraad. Ik wil hier ook een bijdrage aan leveren. Dit doe ik door actief te zijn bij D66 Westervoort.

Wat betekent D66 voor jou?

Ik zet me in voor D66, omdat deze partij hecht veel waarde aan vrijheid en vindt dat elke individu zelfstandig keuzes moet kunnen maken. Bovendien geeft D66 invulling aan een duurzame en inclusieve samenleving.

Wat zou je als raadslid willen veranderen?

Ik zou heel graag de Westervoortse politiek dichter bij de bewoners willen brengen en ze betrekken bij politieke keuzes.
Ook hebben we op het gebied van diversiteit in de raad nog veel te winnen.

Wat is je favoriet boek (en waarom?)

Ik lees graag (auto)biografieën. Ik hou van levensverhalen. Dit geeft inzicht in waarom bepaalde keuzes worden gemaakt en plaatst gebeurtenissen in een (historische) context. Recent heb ik nog ‘Ik ga leven’ van Lale Gül gelezen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Bovenop de brug! Daar heb je toch het mooiste uitzicht over Westervoort.