Shirin Molijn

Beeld: D66 Vlaardingen

Vlaardingen. De plek die ik thuis noem.

  • 30 jaar
  • Groningen
  • Vlaardingen
  • Zij/haar

Ver van Groningen waar ik vandaan kom maar toch dat ons kent ons gevoel. Het gevoel van samen. Werken, wonen en leven doe ik hier met mijn gezin. En hoe leuk is het als ik ook wat terug kan doen voor deze mooie stad? Duurzaam wonen, gezond leven en genoeg ontwikkelmogelijkheden. Dat is wat ik belangrijk vind en waar ik mij hard voor wil maken in onze mooie stad.

Ik vind het oprecht leuk om mee te denken over belangrijke thema’s in de stad. Want wie weet nou beter wat er speelt als iemand die er zelf leeft en werkt? Wonen, zorg, scholing, kinderen, allemaal zaken waar ik middenin zit. En ik draag graag mijn steentje bij om Vlaardingen ook de komende jaren te ondersteunen in de plannen voor de komende jaren.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Stiekem is dat mijn werkplek. Het Zonnehuis. Iconisch in Vlaardingen en de plek waar al het moois van Vlaardingen samen komt. Namelijk de geschiedenis en de toekomst. Of terwijl de oudere maar ook de jeugd die samen onderdeel zijn van onze Vlaardingse maatschappij en elkaar hier ontmoeten.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Er valt nog voldoende te innoveren in Vlaardingen. Op woongebied, op het gebied van duurzaamheid maar ook bijvoorbeeld op het gebied van scholing van onze kinderen. Laten we vooraan lopen met mooie plannen om een duurzaam maar ook fijn woon, werk en leefklimaat te scheppen voor onze stad.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik zou graag willen dat de Vlaardinger meer betrokken wordt in zijn eigen stad. Meningen genoeg maar waar moet je ze laten horen zodat ze ook echt gehoord worden? Daar zet ik mij graag voor in.
  • Ik zou graag zien dat de zorg een prominentere plek krijgt in de stad. De vergrijzing komt eraan en er is een zorg medewerkerstekort. Hoe kunnen wij daar als gemeente in bijdragen en faciliteren?
  • Er zijn te weinig woningen. Hoe kunnen we op een duurzame manier zorgen dat iedereen een fijne plek heeft in onze mooie stad?

Wat betekent D66 voor jou?

D66 kijkt niet naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden. Iets wat ik probeer te doen en daarom past de partij zo goed bij mij.