Sasha Lancel

Beeld: D66 Vlaardingen

Sasha is sinds 2019 actief als steunraadslid voor D66. Daarnaast is ze werkzaam in de
ICT sector, waar ze haar technische kennis met haar juridische achtergrond combineert.

  • 36 jaar
  • Leiden
  • Vlaardingen
  • Zij/haar

Mijn interesse in debat en politiek gaat terug naar mijn middelbare school- en studententijd, maar vooral toen ik eenmaal in Vlaardingen kwam wonen voelde ik de prikkel om me meer in lokale politiek te verdiepen. Het stelde me in staat om mijn nieuwe thuisstad snel beter te leren kennen, maar ook om betrokken te raken bij lokale vraagstukken. Tegelijkertijd biedt de lokale politiek mij een kans om mijn steentje bij te dragen, en die kans grijp ik graag aan.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Broekpolder, vanwege het schitterende en gevarieerde groen, en de heerlijke wandelmogelijkheden.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Meer Vlaardingers die mee kunnen profiteren van verduurzaming en vergroening, een betere en veiligere digitale Vlaardingse overheid, en een gemeenteraad die niet alleen scherp is op het bestuur, maar die ook de eigen voornemens herinnert en hoog houdt.

Wat betekent D66 voor jou?

Voor mij is D66 bij uitstek de partij die de kracht en de grenzen van het individu respecteert, zonder het belang en de samenhang van het collectief uit het oog te verliezen. Een samenleving kan immers alleen bestaan als individuele mensen sámen leven.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Kaas, van Willem Elsschot. Hoofdrolspeler Frans Laarmans laat zich, in zijn poging het tot gerespecteerd koopman te schoppen, zo erg meeslepen door bijzaken, dat hij totaal over het hoofd ziet was eigenlijk zijn prioriteit had moeten zijn. Die les over het scheiden van hoofd- en bijzaken probeer ik mezelf regelmatig voor te houden.