Harm Borgers

Beeld: D66 Vlaardingen

Ik steun D66 Vlaardingen in de ambities van de partij voor de stad Vlaardingen. Inwoners
hebben recht op een duurzame toekomst en een degelijk bestuur van de stad. Dat vereist
dat de gemeente luistert, samenwerkt, beschermt, richting geeft en evenwichtig beslist. De gemeenteraad staat voor de taak om dit te regelen en te controleren. Daarbij heeft onze partij een sleutelpositie. Ik draag er graag aan bij dat in de verkiezingen de benodigde zetels worden gewonnen om die positie zo sterk mogelijk te laten zijn.

  • 49 jaar
  • Rotterdam
  • Vlaardingen
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik kom graag in de Broekpolder, voor een wandeling met mijn hond en voor een rondje hardlopen of mountainbiken. Het is een luxe dat Vlaardingen zo’n groen gebied heeft waar heel veel mensen hun ontspanning en inspanning vinden, in contact met de natuur op een
steenworp afstand van de stad.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De gemeente kan, nee, moet zich hard maken voor goede opleidingen en baankansen voor alle jongeren in de stad. Dat kan door samen te werken met de ondernemers, scholen en jongeren zelf. Ook moet de gemeente ruimte scheppen voor veel nieuwe seniorenwoningen in de huur- en koopsector. Daardoor ontstaat er vanzelf doorstroming voor alle woningzoekenden in Vlaardingen en neemt de huizencrisis af. Er kan tegelijkertijd veel worden geïnvesteerd in de isolatie van bestaande woningen en in de vermindering van geluid en ongezonde lucht.
Veel inwoners van Vlaardingen doen vrijwilligerswerk, in hun wijk en op hun vereniging. Die burgerkracht is echt een kans voor de stad, omdat de mensen bereid zijn om er samen voor te gaan. Als er een goed doel is of een duidelijke hulpvraag, staan mensen op.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De meeste taken van de gemeente zijn geen rocket science en zouden eigenlijk weinig tijd of aandacht moeten vragen van de gemeenteraad. Het is meestal een kwestie van doen! In de dagelijkse praktijk is het niet heel lastig om die taken goed te organiseren tegen lage kosten en met burgers en bedrijven die er tevreden over zijn. Als raadslid zal ik mij hard maken dat de gemeente prestaties levert zonder gedoe en met resultaat. Een deel van de taken kan de gemeente Vlaardingen niet op eigen kracht. Daarvoor is samenwerking met Schiedam en Rotterdam een logische keus. Als raadslid zal ik mij inspannen dat Vlaardingen vaker en beter samenwerkt met de buren.

Wat betekent D66 voor jou?

De partij staat voor een vrije samenleving, waarin iedereen recht heeft op gelijke kansen en op een respectvol bestaan. Dit spreekt mij zeer aan. En ook dat D66 zich hard maakt voor de plicht van de overheid om zichzelf voortdurend te verbeteren met meer democratie, meer duurzaamheid en meer transparantie.