Veerse D66-lijst verkiezingen bekend

D66 Veere heeft de kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. Op de lijst staan na lijsttrekker Jacco van Maldegem tien andere D66’ers die staan te popelen om D66 terug te loodsen naar de Veerse raad. “Heel blij ben ik met de mix tussen jong en oud, tussen ervaren rotten en nieuwbakken kandidaten, en spreiding over de Veerse kernen,” aldus Van Maldegem.

Schat aan ervaring

Op nummer 2 van de lijst staat Marion van Stiphout uit Oostkapelle. Zij is een bekend gezicht in de Veerse politiek. Zij zat tot 2018 in de gemeenteraad. Van Maldegem: “Marion brengt een schat aan ervaring mee, die heel bruikbaar is voor onze toekomstige fractie. Zeker als je ziet dat bij andere fracties veel verjonging plaatsvindt.”

Lodewijk Schelfhout uit Zoutelande, Marloes Wondergem uit Serooskerke en Michel Gerritsen uit Grijpskerke completeren de top vijf van de D66-kandidatenlijst. Schelfhout is gepensioneerd arts, Wondergem staat dagelijks voor de klas op een Middelburgse basisschool en Gerritsen is zelfstandig loopbaancoach en arbeidsmarktspecialist.

Praktijkervaring en kennis

“D66 Veere brengt zodoende praktijkervaring mee de raad in op het gebied van de zorg, het onderwijs en de arbeidsmarkt,” stelt Van Maldegem, “aan kennis over de onderwerpen die gemeentelijk niveau spelen dus geen gebrek bij D66 Veere.”

Naar de mening van Van Maldegem bevat de kandidatenlijst veel ambitie voor de komende vier jaar. “Veere is toe aan meer D66 in de raad. Je merkt aan alle kanten dat inwoners het gehad hebben met de gesloten cultuur op het gemeentehuis. De luiken moeten open, de gemeente moet weer écht luisteren naar wat inwoners op de lever hebben én vooral ook te bieden hebben.”

Parkeren, wonen en financiën

Daarnaast wil D66 zich gaan profileren op het parkeerbeleid, woningbouw en de gemeentelijke financiën. “Inwoners van Veere kunnen niet zonder auto. Goede alternatieven ontbreken, en dus moet je inwoners niet opzadelen met dure parkeertarieven. Die moet de auto gewoon gratis kunnen parkeren.”

D66 wil ook de situatie op de lokale woningmarkt doorbreken. “Te veel jongeren, maar ook ouderen, kunnen niet de huizen vinden die ze zoeken. Daarom wil D66 de juiste huizen bouwen: betaalbare huizen, en niet meer die grote villa’s. Daar heeft de gemeente er genoeg van.”

De kandidaten

1.    Jacco van Maldegem                           Westkapelle
2.    Marion van Stiphout                            Oostkapelle
3.    Lodewijk Schelfhout                            Zoutelande
4.    Marloes Wondergem                            Serooskerke
5.    Michel Gerritsen                                  Grijpskerke
6.    Hans de Waard                                    Biggekerke
7.    Marcella Heijboer                                 Grijpskerke
8.    Maurits de Brauw                                 Veere
9.    Ab Pouwer                                           Vrouwenpolder
10.  Judith Keijmel – den Boer                    Veere
11.  Alex Maas                                            Domburg