Marcella Heijboer

Marcella Heijboer - Beeld: Mary Remijnse

“Vrijheid in verbondenheid, dat spreekt mij aan. En met idealistische mensen Nederland een beetje eerlijker en duurzamer maken.”

  • 60 jaar
  • Schiedam
  • Grijpskerke

Als medewerker van het landelijk bureau van D66 ben ik dagelijks bezig met het ontwikkelen van opleidingen voor politiek vertegenwoordigers en bestuurders. Voor het ambt van raadslid en wethouder zijn, anders dan voor veel andere beroepen, geen uitgebreide vooropleidingen, terwijl deze rollen wel heel belangrijk zijn.

Ik vind het mooi om mijn steentje bij te dragen aan het versterken van de democratie, door middel van talentenprogramma’s en trainingen.

Als inwoner van de gemeente Veere wil ik mijn naam graag aan de lijst van D66 verbinden en ook hier mijn bijdrage leveren. Hoog tijd voor een stevige D66-vertegenwoordiging in de lokale politiek!

Lievelingsplek in je gemeente?

Dat is toch wel kasteel ’t Munnikenhof, net buiten Grijpskerke, dat ik aandoe op mijn dagelijkse wandelroute. Daterend uit de 17e eeuw en prachtig gerestaureerd. Dat Jacob Cats er lange tijd woonde, is een mooie link naar de politiek.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Met een goede balans tussen toerisme en leefbaarheid voor de vaste inwoners behouden we de voorzieningen in de kernen. Daarnaast bieden de vakantiewoningen die een flink deel van het jaar leegstaan mogelijk een oplossing voor het woningtekort. Als we creatief durven te denken!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Open(er) bestuurscultuur in de gemeente. Niet voor, maar met inwoners beslissen en écht luisteren naar hun ideeën.
  • Onconventionele oplossingen om het woningaanbod voor starters en mensen met lage inkomens snel uit te breiden
  • Openbaar vervoer op maat regelen voor Walcheren en verkeersknelpunten oplossen.

Welk boek raad jij graag iedereen aan?

Apeirogon van Colum McCann. Ik lees veel, maar dit is toch echt mijn favoriete boek van 2021.

Welk evenement had je niet graag willen missen?

Toen de theaters weer net open mochten speelde Paskal Jakobsen ‘Liedjes van een ander’ in de Schouwburg in Middelburg. Een foyerconcert met 50 bezoekers en uitzicht op de verlichte Koepoort. Dat was geweldig!