Marion van Stiphout

Marion van Stiphout - Beeld: Mary Remijnse

“Bij D66 voel ik me al heel lang thuis met veel gelijkgestemden. Het is voor mij de club die voelt als een warm nest.”

  • 66 jaar
  • Veldhoven
  • Oostkapelle

We wonen in een prachtige gemeente, maar het kan altijd beter. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren in onze gemeente kunnen (blijven) wonen? Hoe helpen we inwoners hun huizen te verduurzamen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de klimaatdoelen sneller kunnen bereiken?

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het waterwingebied Oranjezon. Dat vind ik een prachtig natuurgebied, waar je (zelfs) in het hoogseizoen kunt wandelen, weg van alle drukte. Er zijn dagen dat je er niemand tegenkomt op wat herten of paarden na.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

In Veere is het goed wonen, werken en recreëren. Hier worden zon, zee en strand afgewisseld met levendige dorpen en stadjes. Toerisme is belangrijk voor onze gemeente. En dankzij het toerisme kunnen we culturele evenementen organiseren, dorpen leefbaar houden en ons cultureel erfgoed onderhouden.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • betaalbaar wonen voor iedereen bereikbaar maken
  • klimaataanpak en verduurzaming versnellen
  • schoolpleinen vergroenen

Welk boek raad jij graag iedereen aan?

Verschillende boeken hebben diepe indruk achter gelaten. Het laatste boek dat ik gelezen heb is De dagen komen en gaan van Hemley Boum. Een prachtig boek dat de geschiedenis van Kameroen vertelt aan de hand van de verhalen van drie vrouwen.

Welk evenement had jij niet willen missen?

Het Zeeland Nazomerfestival. Daar ga ik graag heen, omdat de voorstellingen op de mooiste locaties in Zeeland plaatsvinden. Dan valt alles perfect samen, en versterken omgeving en natuur het spel en de muziek. Wat mij betreft een prachtig event dat Zeeland op de kaart zet.