Judith Keijmel – den Boer

Judith Keijmel-den Boer - Beeld: Mary Remijnse

“D66 is voor mij de enige echt progressieve partij die er is die zaken bespreekbaar durft te maken. En met vernieuwende oplossingen komt, lang voordat anderen dat doen, altijd zoekend naar samenwerking en gesprek op basis van de inhoud.”

  • 35 jaar
  • Leusden
  • Veere

Ik ben lid geworden van D66 in juni 2016, een paar dagen naar het Brexit referendum. Ik voelde de behoefte om een tegengeluid te laten horen (hoe klein ook misschien). Ik heb me aangesloten bij D66, omdat de partij altijd zoekt naar de samenwerking (lokaal, regionaal, nationaal en internationaal). D66 durft grensontkennend te denken én te handelen.

Mijn grootste motivatie om me in te zetten voor D66 Veere is dat alle kinderen in Veere een kansrijke start verdienen en dat iedereen in Veere zichtbaar zichzelf kan én mag zijn.

Ook wens ik Veere toe dat inwoners en toeristen nog lang en vaak van onze mooie gemeente kunnen genieten, naast elkaar en uiteraard op een duurzame manier met respect voor dat wat Veere zo mooi maakt: de ruimte, het landschap, de natuur.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Naast ons fijne huis in Zanddijk is dat zeker het Veerse bos, waar we regelmatig wandelen. Het is daar prachtig en vaak ook heerlijk rustig. Ik slenter ook graag als toerist in eigen stad(je) door het prachtige centrum van Veere. Daarnaast vind ik het Kaslokaal in Oostkapelle echt een pareltje met geweldige lokale en duurzame producten. En het strand, om heerlijk uit te waaien en met de hond te lopen. Kortom: er zijn zoveel prachtige plekken!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie kansen voor gelijke kansen! Tijd om in te zetten op een rijke schooldag!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik ben ambitieus als het gaat om het klimaat. We moeten echt inzetten op schonere energie.
  • Graag wil ik een gelijkekansentoets voor beleid introduceren. Beleid is nu vaak nog gebaseerd op onderzoek of data dat zich met name richt op mannen. Dit fenomeen is ook wel bekend als de ‘genderdatakloof’. Ik wil dat de gemeente op ieder beleidsterrein onderzoekt hoe het beleid uitpakt voor mannen en vrouwen en welke verschillen er zijn.
  • Ten slotte wordt het hoog tijd voor burgeramendementen en burgermoties in Veere.

Welk boek raad jij graag iedereen aan?

Ik heb een jong gezin, dus lees niet zo vaak als ik zou willen. Er komt niet direct een boek bij me op. Wel ben ik nog steeds gek op de boeken over Harry Potter, omdat ik de verhalen geweldig in elkaar vind zitten. Het is soms heerlijk is om je even helemaal onder te dompelen in een andere wereld. Ik luister ze momenteel als luisterboek, ideaal!

Welk evenement had je niet willen missen?

Dat was een concert van Racoon. Ik houd van hun muziek en vind live muziek sowieso heel leuk. Ik ben ook een trouwe bezoeker van Concert at Sea! Live muziek, ontspannen sfeer, samen zijn met vrienden, lekker eten en drinken en een prachtige locatie!