D66 Veere doet weer mee

‘Veere is weer toe aan het echte D66 geluid, progressief en met aandacht voor de inbreng van haar inwoners.’ aldus Marion van Stiphout, voorzitter van de Veerse werkgroep van D66. De leden van D66 Veere hebben tijdens de ledenvergadering unaniem besloten deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Beeld: Vicky van Dijk

Inwoners betrekken

In de voorbereidingen naar de verkiezingen komen actieve D66 leden nu al regelmatig bij elkaar. ‘We volgen de ontwikkelingen in de gemeente Veere op de voet en we zien dat er nu meer dan ooit behoefte is aan een partij die inwoners actief betrekt bij het beleid.’ Marion is een oude bekende in de Veerse politiek. Ze was van 2010 tot 2018 actief in de Veerse gemeenteraad voor D66.

Verkiezingsprogramma

Op dit moment wordt gewerkt aan het schrijven van een verkiezingsprogramma met de plannen en ambities voor Veere. Dit verkiezingsprogramma wordt later dit jaar vastgesteld door de leden. De komende tijd gaan de werkgroepleden in gesprek met verschillende inwoners, bedrijven en verenigingen om ideeën op te halen voor het verkiezingsprogramma. Inwoners die hun ideeën willen delen kunnen zich melden bij D66 Veere.

Ledengroei

D66 boekte in maart een ruime verkiezingsoverwinning bij de Tweede Kamerverkiezingen en heeft in de dagen daarna een ledenrecord behaald. Ook in de gemeente Veere groeit het aantal leden flink. Dit betekent dat er in de werkgroep een mooie mix van nieuwe en meer ervaren leden is ontstaan. D66 Veere verwacht met deze groep leden een goed resultaat te kunnen behalen tijdens de verkiezingen in 2022.

Lijsttrekkersverkiezing

Wie de lijsttrekker wordt van D66 Veere is nog niet bekend. Leden kunnen zich momenteel kandidaat stellen en in juni volgt een digitale stemming onder de leden. Op 23 juni wordt bekend wie de lijsttrekker zal worden. De kandidaatstelling voor de overige plaatsen op de kandidatenlijst opent later dit jaar.