D66 Veere was niet eerder zo groot als nu!

De kiezer heeft gesproken, en D66 is terug in de raad van de gemeente Veere. De komende vier jaar klinkt er dus weer een onvervalst sociaal-liberaal geluid in de Veerse vergaderingen. Nog nooit was D66 Veere zo groot als bij deze verkiezingen.

Beeld: gemeente Veere

Goed voor de inwoner

Lijsttrekker Jacco van Maldegem toonde zich een blij man na de uitslagenavond: “We zijn terug, en dat is goed. Dat is goed voor de gemeente Veere, en goed voor de inwoner.” Hij doelt op het thema ‘bestuurscultuur’ dat D66 erg gemunt heeft tijdens de campagne. “Het moet anders, het moet beter, het moet opener in Veere.” Volgens Van Maldegem heeft de inwoner daar simpelweg recht op.

Niet eerder was D66 Veere zo groot

Nog nooit kreeg D66 in de gemeente Veere zo veel stemmen als dit jaar. Op 2 na vulden 900 Veerenaren een D66-vakje rood aan. Dat betekent ook dat D66 na een afwezigheid van vier jaar met een stevige basis terugkeert is in de Veerse gemeenteraad. Per zetel een zetel hadden partijen slechts 666 stemmen nodig.

Trots op mensen achter D66

Het maakt de mensen achter D66 Veere strijdvaardig voor de komende vier jaar. Van Maldegem: “Bijzonder trots ben ik op de mensen die hebben samengewerkt aan dit succes. En die eraan blijven werken om de volgende keer Veere nog sociaal-liberaler te laten kleuren.”