Gerko Vink

Wie is er Gerko? Bekijk de video.

Gerko Vink - Beeld: D66

Gerko werkt als universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht en richt zich daar voornamelijk op het oplossen van vraagstukken waar niet alle informatie beschikbaar is. 

  • 39 jaar
  • Apeldoorn
  • Tuk
  • Hij/hem

Ik woon met mijn vrouw en 2 zoons in Tuk. Ook al kom ik hier oorspronkelijk niet vandaan – ik ben geboren en getogen op de Veluwe – ik voel me in deze gemeente meer dan thuis. Ik geniet dagelijks van de mooie omgeving, het feit dat Steenwijkerland maar één kruispunt met verkeerslichten heeft en het no-nonsense karakter van de inwoners in de gemeente.  Ik vind het belangrijk dat de lokale politiek eerlijk, open en transparant is en dat er voor iedereen dezelfde ruimte is om zich te laten horen. Deze inclusieve focus op politiek deel ik met D66 en daar wil ik in onze gemeente een lans voor breken. 

Lievelingsplek in Steenwijkerland
(en waarom)?

Mijn eigen woning wanneer ik ’s avonds de zon zie ondergaan naast de watertoren van Tuk. Niets gaat, wat mij betreft, boven de Nederlandse luchten.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik vind het belangrijk dat bewoners en ondernemers het gevoel hebben dat de mogelijkheden en regels voor iedereen gelijk zijn. Ik zou graag zien dat een nieuwe gemeenteraad zich inzet om dat gevoel voor iedereen te waarborgen. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?