Gauke Veen

Wie is Gauke? Bekijk de video.

Gauke Veen - Kandidaat-raadslid voor de verkiezingen in 2022. Beeld: D66

Gauke Veen geeft les op NHL Stenden hogeschool in Leeuwarden. Voor D66 is hij op dit moment burgerraadslid in onze gemeente.

  • 57 jaar
  • Amsterdam
  • Steenwijk
  • Hij/hem

Mijn naam is Gauke Veen. Ik geef les aan de NHL Stenden hogeschool in Leeuwarden. Ik ben 55 jaar, getrouwd en vader van vier kinderen. D66 is voor mij de partij die staat voor (lokale) democratie, vrijheid en solidariteit. Juist deze aspecten maken voor mij dat ik actief ben in de lokale politiek. Steenwijkerland is een geweldige gemeente die veel te bieden heeft. Maar er zijn ook zorgen. Zaken die beter kunnen. Ik denk dan aan de opwekking van groene energie in onze gemeente, maar ook aan de zorg voor mensen die het moeilijk hebben. Daarnaast sta ik voor een gemeente die niet betuttelend is, mensen vrij laat en die goed luistert naar haar inwoners. 

De Markt in Steenwijk. Vanwege de prachtige panden en omdat de markt van Steenwijk een rijke historie heeft en bruist van het leven.

Onze klimaatdoelstellingen kunnen we sneller behalen door de oprichting van een gemeentelijk energiebedrijf. Deze is eigendom van de gemeente en zo hebben we invloed op de tarieven. De winst komt ten goede van onze inwoners. Daarnaast ben ik van mening dat de gemeente te weinig baat heeft bij het toerisme. Het onderhoud van onze toeristische voorzieningen moet betaald worden uit de opbrengsten van de toeristenheffingen. Hierdoor komen kosten en baten beter in evenwicht.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Inwoners eerder betrekken bij besluiten
  • Een socialer Steenwijkerland
  • Inwoners van Steenwijkerland laten profiteren van de opwekking van groene energie