Emmy Elgersma

Wie is Emmy? Bekijk de video.

Emmy Elgersma - Lijsttrekker voor de verkiezingen in 2022. Beeld: D66


Vrienden vinden mij vrolijk, belangstellend en kritisch. Omdat ik er slecht tegen kan dat brutalen de halve wereld hebben, kom ik graag op voor mensen die bescheiden zijn of zich minder goed kunnen verweren.

  • 61 jaar
  • Kollum
  • Eesveen
  • Zij/haar

Mijn wieg stond in Kollum in het Noordoosten van Friesland. Na Groningen, Amsterdam en Haarlem ben ik met mijn gezin (man, twee zoons, en dochter) meer dan twintig jaar geleden in Steenwijkerwold terecht gekomen. Een heerlijk dorp. Een paar jaar geleden ben ik verhuisd naar Eesveen. Veel kleiner, maar de mensen zijn net zo gastvrij en dus voel ik me er thuis.

In Steenwijk heb ik gewerkt als advocaat, curator en bewindvoerder. Nu ben ik directeur van een woningcorporatie en bouwen we woningen voor mensen met die zelf geen woning kunnen regelen. Vaak door een gebrek aan inkomen en soms om andere redenen.

Door mijn werk weet ik hoe moeilijk het is als het leven tegenzit. Ik ontmoet mensen die denken dat ze buiten de groep, buiten de gemeenschap staan. Mensen die vinden dat ze onrechtvaardig behandeld zijn. Voordat ze bij mij komen, is er dan al van alles misgegaan. Ik zou graag meer willen betekenen voor die mensen. Maar die gemeenschap, dat zijn we met z’n allen. Dat kan ik dus niet alleen.

D66 is geïnteresseerd in iedereen en heet iedereen welkom. D66 doet niet aan vriendjespolitiek. Onbekend is niet onbemind. D66 ziet onderwijs en ontwikkeling als dé manier om mensen dichter bij elkaar te brengen. Door onderwijs heb je meer kans op werk. Door onderwijs weet je beter wat er om je heen gebeurt. Ook in de politiek. D66 wil dat de overheid betrouwbaar is. Ook hier in Steenwijkerland wil D66 dat we met z’n allen bepalen wat echt nodig is om samen met elkaar goed te kunnen leven. Lokaal is het heel belangrijk dat de gemeente Steenwijkerland zich inzet voor alle inwoners. Niet alleen voor inwoners die het hardste schreeuwen of voor inwoners die bekenden zijn van lokale volksvertegenwoordigers. Als D66 bij deze uitgangspunten blijft, is het mijn partij.

M. 06 – 43 64 14 99

Lievelingsplek in de Steenwijkerland
(en waarom?)

De fietspaden en de wateren. Zomers en ’s winters. Op de fiets ervaar ik Steenwijkerland met al mijn zintuigen. Zomers is het water om te zwemmen, te surfen en te varen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente ?

Kansen om het goede leven te behouden en toch samen nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als we vertrouwen in elkaar hebben maar ook lef hebben, kunnen we onze gemeenschap op veel punten vooruit helpen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen ?

  • Minder afhankelijk zijn van de energieprijzen
  • Toeristen betalen voorvoorzieningen en infrastructuur
  • Een schone en veilige leefomgeving