Thom de Vries-ten Klooster

Wie is Thom? Bekijk de video.

Thom de Vries - Kandidaat-raadslid voor de verkiezingen in 2022. Beeld: D66

Thom de Vries is sinds mei 2017 burgerraadslid voor D66 in Steenwijkerland. Na 7,5 jaar lesgeven in het onderwijs is hij nu werkzaam in heel Nederland met campagnes voor glasvezel.

  • Kalenberg
  • Hij/hem

In Steenwijk ben ik opgegroeid en naar school gegaan. Vervolgens heb ik gekozen voor de pabo in Meppel, de opleiding voor leraar basisonderwijs. Na mijn opleiding heb ik op veel scholen lesgegeven. Dit was gevarieerd van het basisonderwijs, het voortgezet speciaal onderwijs en als NT2-docent. Tegenwoordig houd ik mij voornamelijk bezig met glasvezelprojecten in Nederland. We raken steeds meer met elkaar verbonden en daar hoort ook een duurzame en toekomstbestendige verbinding bij.

Steenwijkerland is een erg mooie gemeente om in te wonen. Sinds 2013 woon ik samen met mijn man en op moment in Kalenberg. Met mooi weer gaan we er dan met de boot ook graag op uit, om te varen in de Weerribben-Wieden. Daarnaast houd ik er van om erg actief bezig te zijn. Reizen is een grote passie te noemen, ik zie graag meer van de wereld. De laatste jaren maak ik daarom steeds een (solo)wandeltocht in een ander land.

D66 is voor mij de partij die met een frisse blik kijkt naar de toekomst en niet blijft hangen in het verleden. Het is de partij die taboes bespreekbaar maakt, kritisch is en op inhoud politiek bedrijft. Hier zet ik mij graag voor in.

M. 06-14889852

Lievelingsplek in Steenwijkerland
(en waarom?)

De mooiste plek is halverwege het Laarzenpad in Kalenberg. Daar is kun je vol op genieten van de rust en de natuur. Een erg inspirerende plek!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Steenwijkerland is een erg mooie gemeente met veel natuur. Toeristen weten onze gemeente te vinden en hierin moeten we in blijven investeren, maar niet alleen op kosten van de inwoners.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Duurzaamheid krijgt prioriteit, meer stappen zetten.
  • Meer biodiversiteit en groenere wijken.
  • Toeristen dragen veel meer bij.