Fietspaden voldoen niet aan de norm

Fiets jij wel eens door Rijswijk? Ik weet niet hoe vaak je fietst, maar wanneer je de fiets pakt zal het je vast opvallen. Fietspaden voldoen niet aan de norm, ze zijn te smal, er zijn onoverzichtelijke kruispunten en ze zijn voorzien van allerlei bochten en hobbels.

Vol spanning fiets ik met mijn kinderen naar school, bezorgd dat er geen ongelukken gebeuren. Zelfs onder begeleiding is het spannend. Heb je wel eens met een jong kind langs de Prinses Marijke Singel gefietst, en dan richting de Schaapweg. Je zult zien de auto’s op asfalt in tegengestelde richting langs het fietspad razen, waarbij het fietspad iets verhoogd ligt…een slinger met je fiets en je ligt onder een auto, om maar niet over de rotonde bij de Schaapweg te spreken…

D66 Rijswijk pleit voor het stimuleren van fietsen door het opstellen van een fietsplan, en de fietspaden zo in te richten dat jong en oud veilig en waar mogelijk zelfstandig kan fietsen.

Daarnaast draagt het veilig kunnen fietsen in Rijswijk draagt bij aan de gezondheid, schone lucht en doorstroming van het verkeer. We pleiten voor het verbreden en asfalteren van fietspaden, het zorgen voor voldoende fietsparkeerplekken, en het verbeteren van kruispunten, rotondes en andere oversteekplekken, zowel er goed zicht is en de oversteken ook voor fietsers logisch zijn.

We zijn dan ook blij met de toezegging van de wethouder dat hij gaat werken aan een fietsplan. We zien deze met belangstelling tegemoet en zullen ons blijven inzetten voor fietsen in Rijswijk!