Vrij om te ondernemen en innoveren

Beeld: Jeroen Mooijman

Of het nu gaat om het koffietentje om de hoek, een handelaar in de Plaspoelpolder, of de app die klein begint en uitgroeit tot een miljoenenonderneming. Wij laten iedere ondernemer vrij te ondernemen en te innoveren. Dat is goed voor de toekomst van ons land.

In een snel veranderende wereld grijpen ondernemers kansen. Baanbrekende innovaties ontstaan niet door strenge regels of veel Haagse invloed. Door jou als ondernemer vrij te laten, gebruiken we optimaal jouw creativiteit.

We zetten in op duurzame ontwikkeling van onze bedrijventerreinen in Rijswijk en ondersteunen lokale ondernemeners in onze gezellige winkelstraten waar we kunnen. We zetten in op goede bereikbaarheid van onze stad en onderhouden goede contacten met onze buurgemeenten over economische activiteit.

Bedrijven die getroffen worden in de coronacrisis helpen we. Nu met noodsteun. Omdat we elkaar straks broodnodig hebben Nederland weer vooruit te brengen. Het eerlijke verhaal is ook dat niet ieder bedrijf het zal redden, maar we laten jou en je werknemers niet vallen. En helpen naar ander werk.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.