Vrij bewegen door heel Nederland

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

In een vrij land wil je je vrij bewegen. Makkelijk, schoon en betaalbaar van je familie, naar je werk en naar je vrienden reizen. Zonder files. Op 40.000 vierkante kilometer Nederland willen we veel. We willen er wonen, werken, reizen en van de natuur genieten.

Ook in Rijswijk hebben we daar natuurlijk dagelijks mee te maken, ingeklemd tussen snelwegen, buurgemeenten, doorkruist door treinsporen en vaarwegen. Daarom zetten we stevig in op duurzamen ontwikkeling van onze openbare ruimte.

D66 wil dat iedereen zich in Nederland vrij kan bewegen. Wil je met de fiets? Dan is er een snelfietspad naar je werk en zijn er voldoende fietsenstallingen op het station.

Wil je met de trein door Europa reizen? Je reis start op ons station Rijswijk of bij de buren in Den Haag. Wil je met de auto? Ook dat kan, want we investeren in elektrische auto’s en laadinfrastructuur. En we denken bijvoorbeeld na over nieuwe parkeerafspraken, stimuleren van fiets, (elektrische) scooters en deelauto’s.

Schoon reizen moet makkelijk en goedkoop worden. Zo werken we aan een schoon land én een schoon Rijswijk van morgen, waar ook onze kinderen en kleinkinderen zich vrij kunnen bewegen.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.