Wemke van der Weij

Wemke van der Weij - Beeld: Jeroen Mooijman

D66 betekent voor mij een solide partij, die vooruit wil, waarbij iedereen vrij is om te doen en laten, en we een ieder ook vrij laten.

Maar dat betekent tegelijkertijd dat we er voor een ieder zijn. Daarbij is D66 niet dogmatisch, leert van haar ervaringen en kijkt vooruit. Iets wat mij aanspreekt, zelf hou ik ook van continu leren, proberen en vooruit, samen het beste zien te bereiken

  • 42 jaar
  • Langedijk
  • Rijswijk
  • Zij/haar

Sinds mijn jeugd ben ik al lid van de Jonge Democraten (JD) en nu al vele jaren lid van D66. Zowel tijdens mijn middelbare school periode als mijn studententijd heb ik me actief ingezet voor de partij, van jeugdraadslid, ondersteuning aan de fractie tot voorzitter van de Jonge Democraten Amsterdam. Daarna heb ik voor werk en andere ‘hobby’s’ gekozen.

Ik woon ondertussen enkele jaren in Rijswijk en raak meer en meer betrokken bij de omgeving met allerlei initiatieven op gebied van verbetering groen en onderwijs, en sta door het hebben van een jong gezin zowel letterlijk als figuurlijk met mijn beide benen op de Rijswijkse aarde. 

Ik zet me graag in om samen met de andere leden van D66 / fractie de leefbaarheid van Rijswijk te verbeteren, vanzelfsprekend vanuit de waarden van D66. 

Op gebied van verkeersveiligheid zou ik graag meer aandacht willen vragen voor de verkeerssituatie rondom scholen en  fiets en wandelpaden in het algemeen. Daarnaast zou ik willen zoeken naar een evenwicht tussen doorstroming en veiligheid op de wat grotere wegen die Rijswijk heeft. 

Op het thema onderwijs zie ik veel kansen om de participatie van kind en ouder te verbeteren en zou ik daarnaast graag een steentje bij willen dragen aan een gelijkwaardigere verdeling van scholen en kinderen zodat elk kind tot zijn recht kan komen. 

Al met al vind ik Rijswijk een mooie groene gemeente. Ik zou graag zien dat dat met de komst van de energietransitie ten volle wordt benut, om Rijswijk bruisend en groen te maken, met voor iedereen kansen op ontwikkeling.

Verkeersituaties qua veiligheid en doorstroming verbeteren, Onderwijs en participatie van ouder en kind in het bijzonder verbeteren en duurzaamheid en groen nog meer op de kaart zetten.

Ik hou van groen en loop en liever nog hardloop graag een ommetje richting Stadslandschap Hoekpolder of Park Overvoorde.