Vrij door een betaalbaar huis

Beeld: Jeroen Mooijman

Minister Kajsa Ollongren trok vorig jaar twee miljard euro uit om de crisis op de woningmarkt aan te pakken. Flink bouwen, is het devies.

Het woningtekort is een probleem door het hele land. Van Amsterdam tot Zwolle. Van Groningen tot Utrecht. En ook in Rijswijk. In de vorige crisis stopten we met bouwen. Die fout maken we niet nog een keer.

Onze fractie en Wethouder Armand van de Laar hebben zich tussen 2018 en 2022 hard gemaakt voor duurzame renovatie en betaalbare nieuwbouw. En met succes!

We bouwen betaalbare woningen in nieuwe wijken. Met goed openbaar vervoer en fietspaden. We bouwen meer middenhuurwoningen voor verplegers, leraren en agenten die ‘te veel’ verdienen voor een sociale huurwoning. We werken samen met woningcorporaties en projectontwikkelaars. En huisjesmelkers die torenhoge huren vragen, pakken we aan.

En we combineren opgaven: de Boogaard wordt opgeknapt door onder meer woningen toe te voegen.

Zo helpen we iedereen om vrij te wonen waar je wilt.  

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.