Bezoek aan Groot Rijswijk

Op dinsdag 6 december heeft D66 Rijswijk een bezoek gebracht aan de redactie van Groot Rijswijk, WestMedia in Naaldwijk. D66 Rijswijk vindt regionaal nieuws belangrijk. Daarom zijn we met diverse media in gesprek’ zegt Elze Woudstra, fractievoorzitter van D66 Rijswijk. We hebben het over het belang van radio, tv, sociale media én van de papieren krant, zoals Groot Rijswijk.

Volgens Rens Veerman, D66 woordvoerder media in Rijswijk, zorgen de media voor informatie voor inwoners, voor gesprekken in de buurt, dat verbindt en kweekt begrip voor elkaar. Weten wat er speelt in je buurt, waar je terecht kan en hoe het in je gemeente gaat, dat doet ertoe.

Lokale media zijn onmisbaar voor het levend houden van de lokale democratie. Er komt binnenkort meer geld voor de regionale omroep in onze regio, mede op initiatief van de Tweede Kamer fractie van D66. ‘Belangrijk dat we kijken wat er nodig is en wat er speelt bij alle regionale media’ geeft Elze Woudstra aan. Wij hechten aan een onafhankelijke positie van de media. Het zijn lastige tijden, wat verbinding tussen de inwoners onderling extra belangrijk maakt. Als D66 Rijswijk zetten we in op een Rijswijk waar je welkom bent, mee kan doen in een groene omgeving waar je fijn kan wonen.