Word lid van de klankbordgroep PEGAS!

De Provinciale Statenfractie van D66 zoekt enthousiaste D66-leden die wonen in het aardbevingsgebied en bereid zijn een klankbordgroep te vormen om zo de fractie van tijd tot tijd van advies te kunnen voorzien inzake het aardbevingsdossier. Herken jij jezelf in dit beeld? Meld je aan!

PEGAS

De parlementaire enquête gaswinning (PEGAS) leidde tot harde conclusies over het handelen van de Rijksoverheid in het Groningse gaswinningsdossier. Onderdeel van de kabinetsreactie op het PEGAS-rapport is het inlossen van de ereschuld aan Groningen door het Rijk. Dit zal de komende jaren verder vorm krijgen en de gemeenten maar ook de provincie krijgen hiermee te maken.

Klankbordgroep

Naast de uitwerking van de kabinetsreactie, blijven de uitdagingen rondom schadeherstel en versterking bestaan. Al met al genoeg reden om de situatie scherp in de gaten te houden. Om dit nog beter te kunnen doen dan nu al gebeurt wil de fractie graag in contact komen met D66’ers uit het aardbevingsgebied. Op deze manier kan de fractie op momenten dat belangrijke besluiten rondom het PEGAS-dossier genomen moeten worden, overleg voeren met een klankbordgroep van lokale inwoners om zo de ervaringen van inwoners mee te kunnen wegen in de besluitvorming.

Meld je aan!

Lijkt het jou interessant om de fractie te adviseren en jouw ervaringen als inwoner van het aardbevingsgebied te delen? Meld je dan nu aan voor de klankbordgroep PEGAS door een e-mail te sturen naar [email protected].