Sander Claassen verkozen tot lijsttrekker bij Provinciale Statenverkiezingen

Sander Claassen uit Haren is verkozen tot onze lijsttrekker bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Leden van D66 in de provincie konden de afgelopen weken kiezen tussen twee kandidaten. Sander, eerder al Statenlid en gemeenteraadslid in Groningen, is bij de stemming door een meerderheid gekozen.

Sander Claassen - Beeld: Eigen foto

‘Ontzettend blij en trots’

Sander, opgegroeid in Usquert, reageert verheugd op de uitslag van de interne stemming: “Ik ben ontzettend blij en trots dat de Groningse D66-leden hun vertrouwen aan mij hebben gegeven. Het voelt als een enorme eer om deze rol te mogen vervullen. Ik heb zin in de verkiezingscampagne, maar maak nu eerst tijd voor nieuwe ontmoetingen. Om samen met D66-leden én andere trotse Groningers toekomstgerichte plannen te maken voor ons ‘Pronkjewail in golden raand’.”

‘Complimenten voor
de campagne’

De andere kandidaat, huidig fractievoorzitter in Provinciale Staten Peter Gerrits, blijft zich tot de verkiezingen inzetten voor de Statenfractie en wenst de nieuwe lijsttrekker veel succes: “Ontzettend veel dank aan leden die op mij hebben gestemd. Complimenten aan Sander en zijn campagne. Ik feliciteer hem dan ook van harte met het lijsttrekkerschap. Ik zie ernaar uit om met de leden campagne te voeren voor een goed resultaat bij de verkiezingen volgend jaar.”

Namens het regiobestuur geeft voorzitter Jetze Luhoff aan alle vertrouwen te hebben in de gekozen kandidaat: “We kijken terug op een mooie interne campagne met twee sterke kandidaten. Wij zien ernaar uit om samen met Sander, de andere kandidaten en onze leden de komende maanden campagne te voeren voor een sterk D66-geluid in de provincie Groningen.” De Provinciale Statenverkiezingen worden op 15 maart 2023 gehouden.