Fleur Gräper-van Koolwijk na de verkiezingen niet verder als gedeputeerde

Fleur Gräper-van Koolwijk heeft besloten na de komende Provinciale Statenverkiezingen niet terug te willen keren in het College van Gedeputeerde Staten. Dat maakt zij bekend in een mail aan de leden van D66 in onze provincie. Fleur is sinds 2015 gedeputeerde en momenteel verantwoordelijk voor onder meer mobiliteit, openbaar bestuur en sport.

Fleur Gräper-van Koolwijk - Beeld: Provincie Groningen/Balanina Photography

‘Ruimte creëren voor frisse ideeën en energie’

Na ruim zeven jaar voelt het voor haar als het juiste moment om het stokje over te dragen. “Deze keuze was niet eenvoudig, want ik heb een van de leukste banen die er zijn en doe mijn werk met ontzettend veel plezier en toewijding. Tegelijkertijd merk ik dat mijn gedrevenheid en energie soms concurreren met routine. Dat is voor mij een teken dat het is tijd is om ruimte te creëren voor nieuwe mensen met frisse ideeën en energie voor de opgaven waar we als provincie voor staan,” licht Fleur haar besluit toe. Tot aan de Statenverkiezingen in maart zal zij zich onverminderd als gedeputeerde blijven inzetten voor de provincie en haar inwoners op belangrijke dossiers als de treinverbinding tussen Veendam en Stadskanaal en het nieuwe participatiebeleid.

Dossierkennis en passie voor openbaar bestuur

Namens de Statenfractie prijst fractievoorzitter Peter Gerrits haar voor haar verdiensten, zoals de gezamenlijke cultuurnota van provincie en stad, het meest duurzame busvervoer van Nederland en de langste fietsbrug van Europa in Oldambt. “Een enorme dossierkennis, gekoppeld aan passie voor het openbaar bestuur. Dat is voor mij het kenmerkende aan Fleur. Ik begrijp haar besluit en kijk uit naar de verdere samenwerking in de komende maanden tot aan de verkiezingen.”

Ook Jetze Luhoff, voorzitter van het regiobestuur, spreekt zijn lof uit voor Fleur: “Als bestuurder is ze altijd erg betrokken gebleven bij de partij. Ze is makkelijk benaderbaar, wat zeer gewaardeerd wordt door de leden. Dat zullen we als vereniging gaan missen.” Mocht D66 na de komende Statenverkiezingen opnieuw deel uitmaken van het College van Gedeputeerde Staten, dan zal door de fractie een nieuwe kandidaat-gedeputeerde worden voorgedragen.