Bericht van Fleur Gräper-van Koolwijk over het lijsttrekkerschap

Vandaag heeft Fleur Gräper-van Koolwijk aangekondigd niet beschikbaar te zijn als lijsttrekker bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Lees hieronder haar bericht aan de leden van D66 in onze provincie.

Beste democraten,

Drie jaar geleden was ik namens D66 lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen. Met een geweldig team van kandidaten en met de hulp van veel vrijwilligers wisten we toen 3 zetels te bemachtigen. Ik kijk met enorm veel plezier en trots terug op die campagne en het behaalde resultaat.

Komende week gaat de kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap open. Zodat we voor de zomer weten wie als lijsttrekker de kar zal trekken en samen met het team gaat werken aan een mooie uitslag voor D66 Groningen.

Ik wil jullie langs deze weg laten weten dat ik heb besloten niet beschikbaar te zijn als lijsttrekker. Ik wil graag dat stokje doorgeven aan een nieuwe lijsttrekker die vol energie de campagne vorm weet te geven en het team te vormen.

Onlangs is in de ledenvergadering een goede en zorgvuldige procedure afgesproken om te komen tot een kandidaat-gedeputeerde. Of ik kandidaat-gedeputeerde ben voor een volgende periode is mede afhankelijk van de uitkomst van die procedure. En bovenal van het oordeel van de kiezers. Daar wil ik nu nog niet op vooruitlopen.

Voor nu vooral een oproep aan een ieder met een hart voor de provincie Groningen en een gezonde dosis energie en politieke passie om zich te melden als kandidaat-lijsttrekker. Jullie hebben tot 30 mei 2022.

Met vriendelijke groet,

Fleur Gräper – van Koolwijk

Fleur Gräper-van Koolwijk - Beeld: Provincie Groningen/Balanina Photography