Kies voor de toekomst

D66 gelooft dat de toekomst wordt gemaakt door wie het lef heeft voor te zijn. Vóór de aanpak van klimaatverandering en het afbouwen van de gaswinning naar 0. Vóór een leefbare en bereikbare provincie door nieuwe vormen van mobiliteit en investeringen in cultuur en evenementen. Vóór een sterke en groene economie door kansen in de IT- en energiesector te grijpen en de bestaande economie te vergroenen.

Beeld: Pixabay

Onze grootste uitdaging is natuurlijk de gaswinning en dan vooral de negatieve gevolgen ervan voor zoveel van onze inwoners. De eerste stappen zijn gezet, maar we zijn er nog lang niet. Wij vinden dat de veiligheid en het perspectief van onze inwoners voorop moet staan. Samen, los van partijpolitiek, hebben we zij aan zij gestreden voor het dichtdraaien van de gaskraan, het publiek maken van de schadeafhandeling en de versterkingsopgave en het creëren van nieuw perspectief. Daarvoor blijven we ons inzetten.

Alles wat wij doen heeft gevolgen voor de planeet. Daarom zetten wij de energietransitie op één. Wij willen af van het Groningse aardgas, huizen isoleren, meer groene energie opwekken en opslaan en schoner rijden. Van die veelomvattende energietransitie moeten alle inwoners van Groningen kunnen profiteren met een lagere energierekening, meer banen en profijt voor de lokale omgeving. Het is tijd voor actie. Zoals oud-secretaris generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon al eens in Groningen zei: “Wij zijn de laatste generatie die het tij kan keren. Deze generatie moet nu doorpakken.”

D66 wil werken aan een progressief, duurzame provincie. Wij willen met een slimme en groene agenda werken aan de toekomst van Groningen. Onze koers is ambitieus en realistisch. Wij hebben echte oplossingen voor echte problemen. Wij staan voor een Groningen met lef en ambitie. Een provincie met goud in handen. Door samen te werken met inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en andere overheden willen we de Groningse mogelijkheden benutten. Samen kiezen we voor de toekomst.

Van mobiliteit tot landbouw, en van cultuur tot energietransitie. Klik hieronder om meer te weten te komen over onze standpunten.