Marcel Steeman

Marcel Steeman - Beeld: ConnyvS

Over Marcel

  • 43 jaar
  • Castricum
  • Hij/hem

Marcel is sinds 2019 Statenlid. Hij is nu woordvoerder bereikbaarheid, infrastructuur (wegen, varen, fietsen), mobiliteit & luchtvaart (Schiphol en regionale luchthavens) Holland. Ook is hij vicefractievoorzitter en voorzitter van de commissie ruimte, wonen en klimaat. Klaar voor een tweede termijn in Provinciale Staten van Noord-Holland

Mijn naam is Marcel Steeman, een jonge ervaren jurist met een brede achtergrond als ambtelijk adviseur bij diverse gemeenten, in het bedrijfsleven, bij de Raad van State en bestuurlijke ervaring als wethouder en raadslid in Castricum. Vanuit mijn werkervaring neem ik een specialisatie mee op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Duurzaamheid en Wonen, maar ik heb altijd een bredere blik en ben leergierig.

De rol van de provincie wordt steeds complexer en bepalender in de grote transities die Nederland doormaakt. Duurzaamheid, klimaat , woningaanbod, landbouw, voedsel, infrastructuur, leefbaarheid… het zijn dossier waar het provinciaal bestuur centraal staat en waarin de provinciale politiek de komende vier jaar een aantal heel grote keuzes mag maken. Keuzes vóór duurzaamheid, vóór het klimaat, vóór de landbouwtransitie, vóór een goed woningaanbod, vóór natuur, vóór schoon vervoer. Vanuit het sociaal-liberaal gedachtengoed van D66 wil ik daar weer vier jaar mijn bijdrage aan leveren: voor een provincie die nog wat mooier, schoner, meer bewoonbaar en klaar voor de toekomst is.