Amélie Strens

Amelie Strens - Beeld: ConnyvS

Over Amélie

  • 38 jaar
  • Nijmegen
  • Amsterdam
  • Zij/haar

Amélie werd op 20 maart 2019 direct herkozen in Provinciale Staten van Noord-Holland voor een tweede termijn. Als vice-fractievoorzitter en mede-onderhandelaar stond zij aan de basis van het coalitieakkoord ‘Duurzaam Doorpakken’. In mei 2020 is zijn Ilse Zaal opgevolgd als fractievoorzitter en tegelijkertijd woordvoerder natuur & landschap en stikstofproblematiek. Voor de provinciale verkiezingen is Amélie door de leden gekozen als lijsttrekker en op 28 maart 2023 weer geïnstalleerd als Statenlid. De fractie heeft haar ook weer gekozen als fractievoorzitter.
Amélie is van mei-september 2023 met zwangerschapsverlof. In die periode is zij als Statenlid vervangen door Wesley van der Heijden.
Na haar zwangerschapsverlof keert zij niet terug in de Staten, maar wordt stadsdeelvoorzitter in Amsterdam-Centrum, de “binnenstad-burgemeester”.

Amélie: “Ik heb het voorrecht dat ik al twee periodes in de Staten mocht zitten. Ik zeg vaak, het is ‘te leuk en te belangrijk’ om niet meer te willen doen. Je zit als Statenlid direct aan het stuur en maakt keuzes over belangrijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld energietransitie, wonen, natuur en mobiliteit. Daarnaast vind ik het schaalniveau van de provincie ook aansprekend. Noord-Holland is super divers, dus je ziet heel veel verschillende projecten en plekken voorbij komen en ontmoet veel verschillende mensen. Uiteindelijk is het mijn doel om Noord-Holland iedere dag een beetje mooier te maken. En daar zijn juist meerdere perspectieven en verhalen voor nodig om zo met elkaar tot de meest duurzame en toekomstbestendige oplossingen te komen. “‘

In Amsterdam is zoveel te doen en te zien, je ontmoet veel verschillende mensen en het is echt een hele mooie stad. Als ik bijvoorbeeld onder het Rijksmuseum doorfiets krijg ik iedere keer weer een glimlach op mijn gezicht. 

In Noord-Holland gebeurt iedere dag wel weer iets nieuws. Er zijn veel start-ups en creatieve ondernemers in onze provincie. Ook zijn er veel scholen en universiteiten. Dus veel kennis en ondernemerschap om er samen voor te zorgen dat we de banen van de toekomst hebben.
Daarnaast is Noord-Holland heel divers, is er heel veel te zien en te doen. Kortom, ik zie volop ruimte om hier te wonen en te werken met volop ruimte voor ontspanning. 

Amélie Strens - Beeld: ConnyvS