Amélie Strens voorgedragen als nieuwe stadsdeelvoorzitter Centrum in Amsterdam 

Onze fractievoorzitter Amélie Strens is voorgedragen door D66 Amsterdam als stadsdeelvoorzitter in Centrum Amsterdam. De verwachting is dat zij na haar zwangerschaps- en bevallingsverlof in september aan de slag gaat als stadsdeelbestuurder.

Amélie Strens

“Ik heb heel veel zin in de nieuwe functie in Amsterdam centrum, maar er is ook een keerzijde. De consequentie is dat ik na bijna 9 jaar de provinciale politiek verlaat. Ik heb dit altijd met veel enthousiasme gedaan. De provincie staat in de komende tijd voor belangrijke maatschappelijke keuzes. Ik heb er vertrouwen in dat het D66-team dat er nu staat, uitstekend ons geluid in de Staten kan laten horen.” 

Regiobestuur

“Amélie Strens heeft zich vele jaren onvermoeibaar ingezet voor een duurzaam Noord-Holland. Wij gaan haar missen en wensen haar veel succes in haar mooie nieuwe rol in het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum in Amsterdam” aldus Erik Terheggen, regiovoorzitter D66 Noord-Holland. 

Waarnemer

Na haar verlof en de recesperiode zal Strens in september niet terugkeren in de Provinciale Staten. Tijdens het verlof wordt het fractievoorzitterschap waargenomen door Emre Kanik.