Steun voor plannen Maasveld

Een gekleurd verslag van de raadsvergadering
De gemeenteraadsvergadering van 23 april 2024 was weer kort. Maar één punt stond op de agenda: een aanvullende subsidie van twee miljoen euro voor het Maasveld te Neer. De publieke tribune was wel druk; een groot aantal vrijwilligers uit Neer was aanwezig om de discussie te volgen.

een onmogelijke taak

Plannen - van het Maasveld te Neer Beeld: Andre Kierkels

Jort Raemakers voerde namens D66 het woord: ”In 2017 kreeg Het Maasveld een haast onmogelijke taak van de toenmalige gemeenteraad. Vanavond komen we samen om dit besluit recht te zetten. Eindelijk kan Het Maasveld tot leven komen. Door de inzet van talloze vrijwilligers en verenigingen is er een plan ontstaan om inwoners, verenigingen en andere organisaties samen te brengen in Het Maasveld. Laten we een groot compliment geven aan de vrijwilligers die al meer dan 10 jaar aan de realisatie werken van Het Maasveld.”

kosten goed te verantwoorden

Kleedlokaal - op het Maasveld te Neer Beeld: Andre Kierkels

“Voor D66 Leudal is het doel van de extra financiering helder. De voornaamste redenen voor de kostenstijging zijn prijsindexeringen van de afgelopen zeven jaar en de nieuwe vereisten op het gebied van duurzaamheid voor gebouwen. Dit werd al in grote lijnen duidelijk tijdens de vaststelling van de kadernota in juni 2023. Hoewel twee miljoen extra veel geld lijkt, is het goed te verantwoorden als je ziet wat er in Neer op één locatie wordt gerealiseerd voor de Leudalse gemeenschap. Op één plek worden 15 verschillende sporten samengebracht. Voor D66 is het bundelen van voorzieningen een belangrijke stap naar een toekomstbestendig accommodatiebeleid. Het Maasveld is een prachtig voorbeeld van dit beleid.”

steun voor voorstel

Tennisvelden LTV - op het Maasveld te Neer Beeld: Andre Kierkels

“Daarom steunt D66 Leudal het voorliggende raadsvoorstel. We geven de vrijwilligers en verenigingen binnen Het Maasveld het vertrouwen om met de uitvoering aan de slag te gaan. We kijken uit naar de opening van het vernieuwde Maasveld in de zomer van 2025.”

stemming

Raadsvergadering op 24 april 2024 - Beeld: Leo Schouten

Ronduit Open en PAL hadden bezwaren tegen het voorstel omdat het tegen het eerdere besluit van december 2017 inging. Maar in dat besluit had het Maasveld (toen Park Leudal Oost) maar 1,5 miljoen van de gevraagde 4 miljoen gekregen. Het raadsbesluit werd aangenomen met Samen Verder, CDA, Fractie Linssen en D66 voor, en Ronduit Open en PAL tegen.

reacties

Als u naar aanleiding van dit verslag wenst te reageren, dan bent u welkom: mail-adres fractie.