Roy Bastian: nieuw lid van de commissie Fysiek

De fractie van D66 Leudal heeft sinds november 2021 versterking gekregen van Roy Bastian (23) uit Haelen. Roy heeft tweemaal de commissie ‘fysiek’ mogen bijwonen en eenmaal digitaal. We vroegen hem naar zijn eerste ervaringen. We heten Roy nogmaals van harte welkom in onze fractie!

1. Wat vind je leuk aan de politiek?

Roy Bastian - in actie als lid van de commissie Fysiek - Beeld: D66 Leudal

Ik wil graag ontdekken of de lokale politiek iets voor mij is. In de politiek worden belangrijke besluiten genomen die veel invloed hebben op situaties en of omstandigheden waarin mijn leeftijdsgenoten en ik me bevinden. Ik wil voor de jongere generatie inwoners van Leudal het verschil maken.

2. Wat zijn je eerste indrukken van de commissie fysiek?

Erg interessant, er komt in een korte tijd veel op je af en er wordt hevig gediscussieerd in de vergadering. Daarnaast is het erg leerzaam.

3. Wat vind je tot nog toe het belangrijkste onderwerp?

Dat is natuurlijk woningbouw. Er is een tekort in Leudal aan starterswoningen. Mijn leeftijdgenoten kunnen geen huis vinden in Leudal en moeten noodgedwongen naar Roermond, Venlo of Weert vertrekken. Om die reden houdt het thema woningbouw mij enorm bezig. Ik wil dat er meer huizen voor starters worden gebouwd in onze gemeente.

4. Wat zou je willen veranderen aan de opzet van de vergaderingen?

Dat je direct op elkaar kan en mag reageren, want ik merk dat sommige vragen vaker worden vergeten of juist heel summier beantwoord worden, dit heeft als gevolg dat sommige vragen te veel tijd zouden kosten wat je ook niet wilt.