Rens Raemakers neemt afscheid van de Tweede Kamer

Op 5 december heeft Rens Raemakers afscheid genomen van het lidmaatschap van de Tweede Kamer. Vanaf 2017 is hij kamerlid geweest voor D66.

Lid gemeenteraad

Rens Raemakers en Kaj Beurskens - onderhandelen met de fractie van Samen Verder over een amendement Beeld: Leo Schouten

In 2014 is Rens Raemakers lid geworden van de gemeenteraad van Leudal. Samen met Kaj Beurskens vormde hij de fractie van D66. Van 2014 tot 2017 speelde hij een opvallende rol als lid van de oppositie. Hij was niet bang om iets nieuws te proberen, zo las hij ooit zijn inbreng voor in de vorm van een gedicht. Verder heeft hij zich in verscheidene dossiers vastgebeten, zoals “biebgate”.

Werk in de Tweede Kamer

Zijn stijl viel op en hij werd door Alexander Pechtold gevraagd of hij belangstelling had voor het lidmaatschap van de Tweede Kamer. In 2017 werd hij verkozen als lid van de Tweede Kamer. Met groot enthousiasme stortte hij zich op het kamerwerk. Zo heeft hij het initiatief genomen voor het kindervragenuur dat nu jaarlijks wordt gehouden. Hij heeft een initiatief wetvoorstel geschreven m.b.t. vaccinatie, dat het helaas niet heeft gehaald. Wel heeft hij voor de jeugdzorg verscheidene zaken kunnen regelen, onder andere dat kinderen die onder de jeugdzorg vallen, zorg kunnen blijven ontvangen als ze 18 jaar zijn geworden.

Bezoek aan de 2e kamer

Scholieren st. Ursula - op bezoek bij de Tweede Kamer in de Handelingenkamer Beeld: Rens Raemakers

Vele Leudalnaren en andere Limburgers hebben op uitnodiging van Rens Raemakers een bezoek kunnen brengen aan de Tweede Kamer, waarbij vooral de handelingenkamer populair was.

Vera Bergkamp

Vera Bergkamp nam afscheid van Rens Raemakers en refereerde eraan dat het lidmaatschap van de Tweede Kamer een lang gekoesterde wens was van Rens, die hij ook daadwerkelijk heeft weten te realiseren. Ook verwees zij er naar het feit dat Rens helaas een tijd is uitgevallen ten gevolge van een burn-out.

Interview de Limburger

De Limburger publiceerde op 5 december een interview met Rens Raemakers bij zijn afscheid: ’als ik alles op een rijtje zet, zijn er meer plussen dan minnen’.