Vers bloed geeft nieuw elan aan bestuur D66 Leudal en Maasgouw

Woensdag 16 december kozen de leden van D66 Leudal en Maasgouw unaniem Peter Everts (44) als nieuwe voorzitter. Hij volgt Jort Raemakers op die al eerder is gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Leudal.

Beeld: Leo Schouten

Voorzitter Peter Everts

Peter Everts - voorzitter D66 Leudal en Maasgouw Beeld: D66 Leudal

“Ik ervaar de vereniging als heel prettig en draag het gedachtengoed van D66 graag uit. Ik ben dan ook heel blij dat de leden mij als voorzitter kozen. Ik wil samen met de andere leden deze sterk groeiende vereniging meer handen en voeten geven om zo deze mooie club nog meer te laten groeien. Ook zoek ik verbinding met andere partijbesturen voor een positiever politiek klimaat binnen onze gemeenten.“, aldus de kersverse voorzitter Peter Everts. Hij woont in Horn en werkt bij BASF Nunhems.

Secretaris Gemma de Haan

Gemma de Haan - Beeld: D66 Leudal

D66 Leudal en Maasgouw stelt met vreugde meer nieuwe bestuursleden voor. Gemma de Haan (75) kreeg de stem van alle leden om secretaris te worden. Gemma is D66-stemmer van het eerste uur en al vele jaren lid. Zij verdiende haar sporen in het onderwijs. Gemma is kunstschilder en woont in Haelen. “D66 is mijn partij. Problemen worden op een passende manier opgelost, waarbij respect voor iedere burger ongeacht opleiding of afkomst hoog in het vaandel staat. Bovendien kan ik de omgangsvormen van partijgenoten sinds de oprichting van D66 erg waarderen. Het voelt als een warm bad!”, vindt Gemma.

Overige leden van het nieuwe bestuur

Daan Schreurs (25) is gekozen als algemeen bestuurslid. Hij vertelt: “Als nieuw bestuurslid hoop ik dat ik mijn bijdrage kan leveren aan het progressieve geluid in deze regio. Met mijn enthousiasme en frisse kijk denk ik een goede toevoeging te kunnen zijn.” Daan werkt ook bij BASF Nunhems en woont in zijn geboorteplaats Buggenum.
David Hofstede (59) mag zich ook nieuw bestuurslid noemen. Hij is zzp’er in de palliatieve zorg, yoga-docent en burn-outcoach en woont in Haelen. David: “Als nieuw bestuurslid van D66 Leudal wil ik me vooral dienstbaar inzetten om samen met een enthousiast team onze lokale partijvereniging tot bloei te laten komen en met de gemeenteraad verkiezingen voor de deur zou ik zeggen… genoeg werk aan de winkel.”

Rianne Smeets (42) houdt al enige jaren als penningmeester de hand aan de knip. Zeker in de komende verkiezingstijd is haar strenge blik welkom. Rianne is ondernemer. Ze ondersteunt bedrijven hun organisatie overzichtelijk te houden. Rianne woont in Haelen.
Verder bestaat het bestuur uit lid Joost van Beek (62). Joost is een D66’er vanaf den beginne en in de lokale vereniging al enige jaren een vaste waarde als bestuurslid. Zo heeft hij drie keer het voorzitterschap waargenomen en is hij lid geweest van de commissie Bestuur en Middelen in Leudal. Joost woont in Heythuysen en werkte onder andere als manager voor Philips en als docent bij Fontys. Hij is nu actief bij Leudal Energie.

Bestuurslid Rinke de Wit (59) maakt het bestuur compleet. Hij staat nummer vier op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Als Rinke voor D66 in de raad gekozen wordt, zal hij zijn plek in het bestuur opgeven. Rinke is zzp’er in de ambulante zorg en mantelzorgondersteuning. Hij woonde vroeger in Ittervoort en nu in Horn.